Mobilni kino

Z letošnjo pridobitvijo mobilne opreme za projekcije postaja Kinodvor tudi mobilni kino za izvedbo filmskih projekcij tako rekoč kjerkoli. V sodelovanju z različnimi kulturnimi in drugimi organizatorji ponuja številne možnosti za širitev programa ter prikazovanje filma na lokacijah. S tem se seveda odpira vrsta možnosti za popestritev kulturne ponudbe tako v večjih slovenskih mestih kot tudi v krajih, kjer je kulturna produkcija precej odvisna od bodisi zastarele ali neobstoječe infrastrukture. Z mobilnim kinom je mogoče:

–       sodelovanje z različnimi kulturnimi institucijami (kulturni domovi, društva, združenja itd.), ki ne razpolagajo s potrebno infrastrukturo omogočiti razširitev programa tudi na področje filmske produkcije

–       sodelovanje s producenti in organizatorji festivalskih prireditev, ki želijo v svoje programe vključiti tudi filmske projekcije na alternativnih lokacijah kot zgolj kinodvoranah in s tem jim olajšati izvedbo ponudbe tehnično in logistično zahtevnejših dogodkov (vključuje tudi prizorišča, ki so primernejša poleti – grajska dvorišča, parki, …)

–       sodelovanje z organizatorji dogodkov, ki zaradi potreb naročnikov potrebujejo izvirno rabo prostorov, ki večinoma nimajo potrebne infrastrukture za izvedbo zahtevnih dogodkov (oranžerije, botanični vrtovi, bazeni, športni objekti, itd.).

Kino kjerkoli.

Filma ni nujno potrebno zavrteti v kinodvorani. Izvirne lokacije velikokrat pripomorejo k boljši, zabavnejši in predvsem bolj doživeti filmski izkušnji. S Kinodvorovo opremo za mobilno kino lahko film prikažete tako rekoč kjerkoli. Naj kino pride k vam ali pa potuje z vami.

Kino v sodelovanju z vami.

Kinodvorova oprema za mobilni kino je namenjena:

–          ustanovam, ki ne razpolagajo s potrebno infrastrukturo (kulturni domovi, društva, kulturna združenja, javni zavodi, itd.), a stremijo k razširitvi ponudbe tudi na področje filmske produkcije ter

–          Organizatorjem dogodkov, ki naročnikom nudijo izvirne rešitve za prireditve.

Kino oprema.

Kinodvorovo opremo za mobilni kino sestavljajo:

•             Mobilni Kinoton FP10A projektor (35mm, vsi formati slike, 3000W Xenon žarnica)

•             IREM mobilni usmernik

•             ISCO Optics UltraMC leče in anamorfotski adapterji

•             Kinoton previjalni stolp za projekcijo filmov do 5000m

•             DTS kino procesor (Dolby SR/A, Stereo, Mono)

•             Platno Screenline in Harkness Hall

•             Alu truss S29T elementi z opornimi nogami (do 12x8m)

•             Ozvočenje LD systems Eminence (aktivno)

Opremo za mobilni kino je mogoče najeti v celoti ali po delih, pri čemer izvedba projekcije na nekonvencionalni lokaciji oziroma v prostorih, ki že razpolagajo z zvočno in/ali projekcijsko infrastrukturo, zahteva pregled lokacije, na osnovi katere se poda primerna rešitev.

Več tehničnih prodrobnosti najdete tukaj.

Za več informacij o najemu opreme pa se lahko obrnete na: ana.pucihar@kinodvor.org