Kino Zagorje

KULTURNI CENTER-DELAVSKI DOM ZAGORJE OB SAVI

Cesta 9. avgusta 1

1410 ZAGORJE OB SAVI

Tel. št. :  03 566 41 71;  041 489 305

Direktor: Rudi Medved

Spletna stran: www.kulturnidom-zagorje.si

E-pošta: info@kulturnidom-zagorje.si

Registrirana dejavnost:

Osnovna dejavnost: Obratovanje objektov za kulturne prireditve

Ostale registrirane dejavnosti:

  • Kinematografska dejavnost
  • Drugo založništvo
  • Priložnostna priprava in dostava jedi
  • Strežba pijač

Struktura financiranja:

54% ustanovitelj: Občina Zagorje ob Savi

46% lastna sredstva

Član mreže kinematografov:

Art kino mreža

Obisk: 1.1.2008 – 1.1. 2009 3420 gledalcev 780 gledalcev organiziranih šolskih filmskih

predstav,in predstav letnega kina ( od 1.7.2009 do 15.7.2009

kino predstav ni bilo zaradi letnega dopusta)

147 filmov,  308 predstav,  23 v povprečju gledalcev na film

Obisk 1.1.2009-8.10.2009 4590 gledalcev – od tega  2764  obiskovalcev organiziranih

šolskih predstav

Profil predstav:

64 % Film

8 % Teater

11  % Glasba

0 % Predavanja/konference

17 % Drugo: Posebni dogodki, predstavitve

O delovanju kina

Kino deluje v Kulturnem centru – Delavski dom  Zagorje vse od njegove ustanovitve,  to je od leta  1960. V zadnjih letih organiziramo tudi letni kino na prostem z lastno opremo.

Program

Ob torkih imamo film teater in predvajamo nekomercialne in umetniške filme iz različnih držav

(Slovenija, Anglija, Francija, Romunija, Španija, Norveška, Avstrija, Kanada, Iran, Kitajska, Češka, Poljska, Nemčija, Italija, Srbija, Bih in druge.)

Ob vikendih in ob ponedeljkih pa predvajamo bolj komercialne filme. V glavnem vse, ki se dobijo na tržišču.

Organiziramo predstave za osnovne in srednje šole, Društvo prijateljev mladine in za vse ostale zainteresirane. Sodelujemo predvsem z naslednjimi distribucijami: Cenex, Fivia.Continental, Kinoteka, Karantanija, Demiurg, Cinemanija, Cankarjev dom,Blitz.

Kino Zagorje in kino mreža

Kulturni center Delavski dom Zagorje v okviru Kina Zagorje v letu 2009 uresničuje projekt prikazovanja kakovostnega filmskega programa evropske produkcije in druge nehollywoodske produkcije. Namen programa je popularizirati umetniško vrednost filma in na ta način izobraževati občinstvo. Dosedanja praksa, projekt art kina je Kulturni center Delavski dom izvajal že v letih 2005, 2006, 2007 in 2008 je pokazala zanimanje občinstva za tovrstno filmsko produkcijo, zlasti med mladimi gledalci, tako da je program art kina pritegnil razmeroma stalen krog obiskovalcev. Povprečni obisk na predstavo v okviru art kina je primerljiv s povprečnim obiskom na predstavo v okviru rednega komercialnega programa, ki ga tudi izvaja Kulturni center Delavski dom. V letu 2005 je bilo v okviru programa art kino na sporedu 44 filmov, v letu 2006 45 filmov,  v letu 2007 49 filmov in v letu 2008 46 filmov kar je dobra tretjina vseh filmov, predvajanih v kinu Zagorje na letni ravni, pri čemer je program sledil raznovrstnosti produkcije tako po državah kot tudi po žanrih. Večina filmov, prikazanih znotraj art kina ne bi našla prostora v okviru redne komercialne dejavnosti kina Zagorje, zato je pomen vključenosti v mrežo še toliko večji, je edini način za prikazovanje kakovostne filmske produkcije v kraju. Posebej pomembno je, da art kino mreža omogoča tudi prikazovanje vse slovenske produkcije, tudi tiste, ki ne sodi na komercialno področje, je pa pomemben dejavnik kulturne ponudbe.

V okviru projekta nameravamo v letu 2009 izboljšati in popestriti ponudbo filmskih predstav in sicer z organizacijo tematskih projekcij. To nam omogoča visoko zmogljiv video projektor, ki  zagotavlja kakovostno projekcijo filmov tudi z DVD nosilcev. Na ta način se občutno povečuje ponudba kakovostnega filma, na izbor pa imamo večji vpliv, saj pri sestavi programa art kina nismo v celoti odvisni izključno od dnevne ponudbe filmskih distributerjev, ampak lahko posegamo nazaj v zgodovino med filme, ki jih na filmskem traku v Sloveniji ni več mogoče dobiti. V okviru projekta načrtujemo del projekcij izvesti na prostem, saj je letni kino v letih 2007 in 2008  požel velik interes pri obiskovalcih.

V letu 2008 smo izboljšali pogoje prikazovanja v dvorani. V ta namen smo nabavili novo filmsko platno, nujno potrebno za kakovostno projekcijo, prav tako nameravamo izboljšati in nadgraditi zvočni sistem.

Ponudbo art kina nameravamo v letu 2009 razširiti v dve smeri. Del projekcij želimo prenesti v manjšo dvorano v kulturnem centru in jih nadgraditi s tematskimi večeri, del ponudbe pa v poletnih mesecih želimo prenesti na prosto v tako imenovani letni kino. Izkušnje iz minulih dveh let namreč kažejo, da je za tovrstno ponudbo izjemno zanimanje.

Z izboljšano vsebinsko ponudbo in tehničnimi izboljšavami si v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje obetamo še večje zanimanje za ponudbo art kino mreže, ki je glede na razmere, ko imajo multikina popoln monopol nad distribucijo filmske produkcije, edina možnost za preživetje kinematografov zunaj velikih urbanih središč. Kulturni center Delavski dom Zagorje tudi po zaslugi vključenosti v art kino mrežo ohranja delovanje kinematografa v občini, kot izjemno pomembnega dela kulturne ponudbe.

Tehnične lastnosti kinodvorane

  • projekcija filmov, 35 mm
  • projekcija filmov, 35 mm, v formatu zvoka  Dolby stereo.
  • projekcija video filmov z nosilcev , HD DVD ,DVD.
  • prezentacije z vodenjem računalnika ali poljubne video naprave iz dvorane
  • možnost organiziranja prireditev, seminarjev, predstavitev ipd. mobilno ozvočenje z  12 mikrofoni (2 brezžična, 10 žični), , štirideset  reflektorjev za poljubno osvetlitev prostora pred platnom.
  • hlajenje, ogrevanje, prezračevanje

Sedeži: 264 parter, rahel naklon; 200 balkon.

Možnost dostopa za invalide v dvorano in na oder.

Platno: širina slike = 8,55 m; višina slike = 3,70 m

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s