Kino Rogaška Slatina

Pripombe na razpis MK

Glede Razpisa MZK – Glede na razmere, predvsem tehnične opremljenosti kin in pa nizkega števila gledalcev, predvsem v mestnih kinih v manjših krajih, menimo, da bi moralo ministrstvo povečati vsoto denarja za ta namen. Menimo, da bi bistvo razpisa moralo biti zagotavljanje sredstev za delovanje kina nasploh, za prikazovanje vseh kvalitetnih filmov in ne samo evropskih, kinotečnih in tretjih držav. Tudi povsem ameriški filmi , čeprav niso art so marsikdaj zelo kvaliteni, potrebno je samo znati najti kvaliteto v njih. V razpisu za leto 2010 pričakujemo tudi možnost pridobitve sredstev za nabavo nove opreme-mišljeno je digitalnih projektorjev, za katere vsi vemo, da niso poceni in predstavljajo za en kino velik zalogaj. Financiranje naj bi potekalo na način, ki bi omogočil nabavo opreme v nekem obdobju, saj mali kino nima denarja, da bi opremo nabavil in potem z denarjem MZK kril stroške za nazaj, zato bi naj sredstva dobili za vnaprej ali vsako leto določen znesek do zneska, potrebnega za nakup. Želimo si tudi,da bi Ministrstvo za šolstvo v svoj učni program vključilo filmsko vzgojo in sofinanciralo delo kina na tem področju ( materiali, delo, vstopnice…)

Sodelovanje z lokalno skupnostjo

Tudi mi si želimo večjega sodelovanja z loklano skupnostjo, ampak je pri nas pogajanje z mestno oblastjo zelo “trdo”. Zato menimo, da bi bilo srečanje županov mest z mestnim kinom in predstavnikov filmse distribucije, prikazovalcev in MZK zelo dobrodošlo in ga podpiramo.

Kino mreža

Prva stavr , ki jo moramo kot kino mreža nasloviti je, da zagotovimo vsem kinom v mreži ustrezno tehnično opremo-mišljena je digitalizacija, ker brez opreme so vsi napori za kvalitetne programe, pridobivanje sredstev, širjenje ponudbe…odveč.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s