Ministrstvo za kulturno objavilo Razpis za kulturno vzgojo na področju uprizoritvenih umetnosti in filma

Ministrstvo za kulturo RS je objavilo Razpis za kulturno vzgojo na področju uprizoritvenih umetnosti in filma. Predmet razpisa je sofinanciranje kulturno-vzgojnih projektov na naslednjih področjih Kulturna vzgoja na področju uprizoritvena umetnost – sklop Dramsko gledališče, Kulturna vzgoja na področju uprizoritvena umetnost – sklop Sodobni ples, Kulturna vzgoja na področju filma – filmska vzgoja. Predvsem slednji sklop bo za prikazovalce Art kino mreže utegnil biti najbolj zanimiv.

Predmet razpisa kulturne vzgoje na področju filma – filmske vzgoje je priprava in izvedba kulturno-vzgojnega projekta namenjenega otrokom in mladim v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah. Udeležencem omogoča aktivno spoznavanje filmske umetnosti kot umetniške zvrsti (z njeno specifično govorico, značilnostmi, zgodovino idr.), neposreden stik z ustvarjalci s tega področja, jih navaja na aktivno in kritično gledanje ter refleksijo in jih hkrati spodbuja k njihovi lastni ustvarjalnosti. Izvedba projekta prispeva k popularizaciji filmske umetnosti med otroki in mladimi ter v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Ministrstvo priporoča, da se prijavitelji z vprašanji glede razpisa udeležijo javnih inštrukcij, ki bodo v prostorih Ministrstva na Maistrovi 10 v Ljubljani, sejna soba v pritličju, v sredo, 24. 03. 2010 ob 11 h.

Okvirna vrednost vseh razpoložljivih sredstev znaša 70.000 € za leto 2010 in 67.715 € za leto 2011. Predvidene okvirne razpisne vrednosti po razpisnih področjih oziroma sklopih so naslednje: kulturna vzgoja na področju uprizoritvena umetnost – za sklop Dramsko gledališče 20.000 € za leto 2010 in 18.000 € za leto 2011; kulturna vzgoja na področju uprizoritvena umetnost – za sklop Sodobni ples 10.000 € za leto 2010 in 9.715 € za leto 2011; kulturna vzgoja na področju filma – filmska vzgoja 40.000 € za leto 2010 in 40.000 € za leto 2011.

Razpis se zaključi 20. 4. 2010

Advertisements

3 komentarji

Filed under Filmska vzgoja

3 responses to “Ministrstvo za kulturno objavilo Razpis za kulturno vzgojo na področju uprizoritvenih umetnosti in filma

 1. Andrej Uduč

  Sodelovanje z najmanj 40 izobraževalnimi ustanovami? V našem koncu jih verjetno niti nimamo toliko …

 2. Aleš Uhan, Kinodvor

  MK s pričujočim razpisom želi podpreti projekte filmske vzgoje, ki presegajo zgolj lokalni pomen, zato sodelovanje z najmanj 40 izobraževalnimi ustanovami kot pogoj niti ni presenetljivo.

 3. Andrej Uduč

  No, sčasoma bo verjetno moralo priti tudi do tega, da se bodo projekti filmske vzgoje odvijali tudi v lokalnih kinematografih. Čisto stvar dostopa pač (da ne navajamo otrok, da se filme vidi le v enem, dveh velikih kinematografih). Centralizacija je tudi pri takih projektih lahko velika nevarnost.
  Vsaj na začetku pa, predvsem zardi kadrovskih in drugih omejitev, verjetno niti ne bo druge možnosti. Že koordinacija, razvoj vsebin in podobno zahtevajo veliko znanja, izkušenj ter resursov. In jih je verjetno res škoda trošiti le za nekaj lokalnih šol. Vedno pa pač obstaja možnost mreženja.
  Samo razmišljanje. Nima veze z razpisom.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s