Oživljanje kino mreže in profili prikazovalcev

Predlagamo, da se zaradi lažjega vzpostavljanja kontaktov na tej domači strani pod “Kino mreža so:” objavijo vsi profili navedenih članov vsaj z osnovnimi podatki: kadri oziroma odgovorne osebe, operativci (vodja programa, tehnični vodja oziroma operater) s polnimi kontaktnimi podatki, kratka programska shema in usmeritev, tehnika s katero kdo razpolaga in morda še kaj.

Prav tako bi bilo dobro, če bi počasi začeli rekonstruirati nekdanjo kinomrežo kakršna je bila pred “pogromom” ki ga sestavlja več dogodkov ali dogajanj (npr. pojav domačega videa, odhod JLA iz Slovenije, pojav interneta z vsemi implikacijami, začetek delovanja multipleksov). Prvi del rekonstrukcije je zbir informacij o tem, kje vse so bili delujoči kinematografi denimo še v 80tih letih. Naštevam kraje po spominu (v letih od 1992 do 2001 sem bil dejaven v distribucijskem delu reproduktivne kinematografije) in prosim vse, ki lahko kakšen kraj dodajo ali primaknejo informacijo o tem kakšni so kje trenutni izgledi, da se kino tudi dejansko vzpostavi ponovno s klasično tehnologijo ali so še živi ljudje, ki so ta nekdanja kina upravljali in ali poznajo ljudi, ki bi danes imeli interes, da se s to dejavnostjo aktivno ukvarjajo oziroma so lastniki (občine!?) infrastrukture: sporočite te informacije prek naše spletne strani ali osebno g.Alešu Uhanu na kinomreza@kinodvor.org ali na moj naslov info@go-partner.si. Pri naštevanju izpuščam mesta in kraje, ki so že zajeti v Kino mreža so in kjer kinematografi v tej ali drugi obliki danes delujejo ali pa so tam identificirani posamezni potencialni nosilci te dejavnosti…Začenjamo v južno primorski regiji:
Piran;
Koper (ni mestnega kina, je Kolosej);
Nova Gorica (le abonmajska ponudba, sezonski kino, ni več rednega programa);
Vipava;
Ajdovščina (zaznani premiki v zadnjem času);
Tolmin;
Bovec;
Kobarid;
Idrija;
Logatec;
Postojna;
Pivka;
Ilirska Bistrica;
Cerknica;
Borovnica;
Bevke;
Trebnje;
Novo mesto (ni več “mestnega kina”, je Tuš)
Ribnica;
Metlika;
Sevnica;
Laško;
Litija (?);
Jesenice(?);
Bohinjska Bistrica;
Tržič;
Kranj (ni več mestnega kina!)
Kamnik;
Domžale (?);
Mozirje;
Ravne;
Mežica;
Dravograd;
Radlje;
Žalec;
Šentjur;
Šmarje;
Slovenska Bistrica;
Slovenjske Konjice;
Zreče;
Ormož;
Ljutomer;
Lendava;
Gornja Radgona;
Lenart;
Ti kraji so v mojem spominu kot kraji, kjer je svoj čas kino redno obratoval. Lahko se glede kakšne lokacije tudi motim oziroma je možno da sem jih kar nekaj tudi pozabil. Zato še enkrat: prosim vse, da pomagajo s koristnimi informacijami.

Namen je popolnejši zgodovinski spomin in v perspektivi tehtanje možnosti, da se poskusi še kje v Sloveniji dejavnost obuditi in še kakšno lokalno skupnost pritegniti v območje tehnološke in vsebinsko programske prenove slovenske reproduktivne kinematografije…

Hvala in lep pozdrav,

Marjan Geohelli, Kino Cankarjev dom Vrhnika, program & marketing
040 357 318
info@go-partner.si

Advertisements

Komentiraj

Filed under Skupost

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s